968-duurzaam_isoleren_header.webp

Isoleer met sfeer

Het is belangrijk op te merken dat duurzaamheid niet alleen goed is voor het milieu, maar ook economische voordelen kan opleveren, zoals kostenbesparingen op de lange termijn, verbeterde reputatie en toegang tot groeiende markten voor duurzame producten. Bedrijven en individuen spelen een cruciale rol in het aanpakken van de klimaatcrisis door bewuste keuzes te maken en actief bij te dragen aan duurzame praktijken.

De klimaatcrisis heeft wereldwijd geleid tot een grotere focus op duurzaamheid en verantwoord produceren om de impact op het milieu te verminderen. Onze producten voldoen aan onze hoogste milieu- en gezondheidseisen. De diverse labels en duurzaamheidscertificaten vormen daarvan het tastbare bewijs.

Nieuwe gordijnen.

Gebruik zwaardere stoffen of gevoerde gordijnen. Oudere mensen weten het nog wel. In de winter gingen steevast de gordijnen dicht. Maar die gewoonte is in de afgelopen jaren, waarin bijna overal dubbelglas is geplaatst een beetje uit de mode geraakt. Toch is het nog steeds de moeite waard om het wél te doen. Gelukkig is er op het gebied van gordijnstoffen veel veranderd. De gordijnen van vandaag zijn mooi en vaak ook duurzaam geproduceerd. Een gordijn van een zwaardere stof, of een gevoerd gordijn houdt de warmte binnen en de kou buiten. Kom eens langs en bekijk onze uitgebreide collectie. Wij delen graag onze kennis met je en adviseren je graag.

Gordijn detail
Gordijn detail

Plissé & Duette®.

Bij een strak interieur passen ook heel goed Plissé / Duette® gordijnen. Deze vallen weg in het raam waardoor een minimalistisch beeld ontstaat. Door een dubbele
Plissé / Duette® te kiezen ontstaat er een holle ruimte tegen het raam aan, zie hiernaast de afbeelding. Een holle ruimte die stilstaande lucht bevat isoleert erg goed. Dus ook Plissé / Duette® gordijnen dragen bij aan een lagere energienota. Ook hier zul je verbaasd zijn over de enorme hoeveelheid materialen en kleuren.

Raamdecoratie detail
Raamdecoratie detail

Screens en rolluiken.

Hitte en kou kunnen met screens en rolluiken prima worden geweerd. Het probleem wordt dan vanaf de buitenkant aangepakt. Ook nu wordt er weer een holle ruimte gemaakt (ditmaal als gezegd aan de buitenzijde) die de kou of warmte bij jouw raam weghoudt. Zo heb je in de zomer geen behoefte aan koeling en in de winter kun je met minder verwarming toe. Dus zomer én winter effectief!

Buitenzonwering detail
Buitenzonwering detail

Last van koude voeten? Tapijt of een karpet.

Met tapijt pak je het probleem aan de basis aan, bij de voeten. Leg een heerlijk warm tapijt in jouw woonkamer en koude voeten behoren tot het verleden. De vezels van het tapijt maken dat er geen koude oppervlakte meer wordt gevoeld. Leg maar eens een theedoek op het aanrecht en voel met de vlakke hand hoeveel kouder het aanrecht zelf aanvoelt als de theedoek die erop ligt. Dát is het effect van tapijt. Maar wat te doen wanneer er een mooie harde vloer, bijvoorbeeld van hout of PVC in de kamer ligt? Geen zorg. Met een mooi en lekker ruim bemeten karpet wordt hetzelfde effect bereikt. Bij ons zijn karpetten in elke maat en elke vorm te krijgen. Naast al deze mogelijkheden heeft een vloer van Marmoleum van Forbo ook het gewenste effect. Te veel om op te noemen? Wij staan voor je klaar met raad en daad en een kop verse koffie. Kom gerust langs.

Tapijt detail
Tapijt detail

 

Alle duurzaam
  • Door kwaliteit te kiezen, kun je het milieu sparen, maar ook door het kiezen van de juiste merken draag je hieraan bij.
  • Het is belangrijk op te merken dat duurzaamheid niet alleen goed is voor het milieu, maar ook economische voordelen kan opleveren, zoals kos..
triangle